Ajánló #1 - Halloween-i filmmaraton

Sziasztok! A mai nap egy ajánlóval jöttem nektek. Valamint itt is meg szeretném mégegyszer köszöni a csodás kinézetet Vic-nek! Ezer hála, csajszi! ♥


Mivel kifejezetten szeretek ilyenkor filmeket nézni, ezért most elhoztam nektek hármat azok körül, amiket én néztem meg, s amiket mindneképp meg kell néznetek legalább egyszer. Higyjéket el, érdemes megnézni őket!

Libabőr

Író: Jack Black
Rendező: Rob Letterman
Készült: 2015
Kategória: fantasy, kaland, családi, horror, vígjáték
Szereplők: Gale(Amy Ryan), Lorraine(Jillian Bell), Champ(Ryan Lee), Coach Carr(Ken Marino), Zach(Dynal Minnette), Hannah(Odeya Rush), Taylor(Halston Sage), Davidson(Steven Krueger), Principal Garrison(Keith Arthur Bolden).
Tartalom: Ne költözz olyan környékre, ahol horror író él. Zach (Dylan Minette) elköveti ezt a hibát: a édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával (Odeya Rush), és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók - mielőtt túl késő lesz.
Személyes vélemény: Egyszerűen imádom. Az, ahogy a karakterek ki vannak dolgozva, a precizitás, és a szálak kibontakozása is csodálatosan van levezetve. Különösen az tetszik - mivel a fantasy a kedvenc kategóriám -, hogy egy nem mindennapi történetbe csöpenhetünk bele. A könyvek életre kelnek, és igazándiból pont ez adja meg a csattanót az egész történetnek, a gyerekek tettei már mellékes dolgok, legalább is az én véleményem szerint. Mivel majdnem minden történet happy end végződésű, így ennél a történetnél is számítani lehetett rá már az elején, viszont attól még igen is csodálatos világot alkotott meg az író a könyvön belül, még ha az olyan szürnyűnek is látszik.



Libabőr 2 - Hullajó Halloween

Író: Jack Black
Rendező: Ari Sandel
Készült: 2018
Kategória: családi, vígjáték, fantasy, kaland
Szereplők: Kathy (Wendi McLendon-Covey), Sarah (Madison Iseman), Sonny (Jeremy Ray Taylor), Sam (Caleel Harris), Mr. Chu (Ken Jeong), Walter (Chris Parnell), Tyler (Bryce Cass), Tommy Madigan (Peyton Wich), Mrs. Carter (Shari Headley), Cooper (Christian Finlayson), Derek (Matthew J. Vasquez), Tyler's Crew (Courtney Lauren Cummings). 
Tartalom: A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot. Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit… 2015 egyik legkellemesebb meglepetése a Libabőr-film elsöprő sikere volt. A népszerű ifjúsági horror könyvsorozat alapján készült filmben megelevenedtek a rémek, közben a film mégis szellemes, ötletes családi vígjáték maradt.

Személyes vélemény: Mindenszentek előtti napon néztem meg, és hát mit ne mondjak, szerintem még jobb lett, mint az első része. Annyi hibát találtam benne, hogy a gyerekek túl könnyen rájöttek a könyv működésére. Ezt meg lehetett volna még spékelni valamivel, viszont így is nagyon tetszett. Ismét egy nagyot alkotott az író. Ez is, mint ahogy az előző része is happy end véget kapott, de elég hatásosan lett átadva az egész történet. A három gyerek karaktere rettentően jól lett kidolgozva, és mit ne mondjak, nekem a legszimpatikosabb Sarah. A könyvből kipattant világ ismét csodálatosan lett kialakítva, és hát mit ne mondjak, én is szívesen belecsöppentem volna ebbe a helyzetbe.

Sötét Elmék

Író: Alexandra Bracken
Rendező: Jennifer Yuh Nelson
Zene: Benjamin Wallfisch (link)
Készült: 2018
Kategória: sci-fi, thriller
Szereplők: Dr. Viceroy (Wallace Langham), Cate (Mandy Moore), Gray (Brandley Whitford), Lady Jane (Gwendoline Christie), Rob Meadows (Mark O'Brien), Ruby (Amandla Stenberg), Liam (Harris Dickinson).
Tartalom: Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.
Személyes vélemény: Egyszerűen csodálatos! Szavakat nem találok arra, hogy kifejezzem azokat az érzéseket, amiket a film váltott ki belőlem. Egyszerűen egy csodálatos világot tárnak elénk, csodálatos képességű gyerekekkel, és egyszerűen áhh, inkább nem mondok semmit. Oké, gondoltam, hogy jó lesz. De azt, hogy ennyire... Na azt nem hittem volna. Sírtam a végén, értitek? Sírtam. Egyszerűen hátborzongató és megható a történet. Ruby és Liam szerelmi kapcsolata végül kudarcba fullad, de Ruby Liam miatt törli ki a fiú emlékeit, hogy ne kellnek bezárva élnie. Feláldozza saját magát a szerelméért, és ezt rettentően becsülöm a lányban. A könyvet is mindneképp elolvasom, és szerintem - ha időm és kedvem engedi - arról is hozok egy bejegyzést, hogy a könyv és a film különbözik-e egymástól, vagy sem, és ha igen, akkor miben. 
További szép napokat a következő bejegyzésig!
Nads

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések